Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Zonder vrijwilligers zijn we nergens. We zijn dan ook blij met mensen die zich willen inzetten voor de asieldieren. De minimum leeftijd voor vrijwilligers is 16 jaar.

Er zijn mogelijkheden om te werken bij de honden, katten, konijnen, kleine knaagdieren en vogels. Het gaat daarbij om dierverzorging (uitlaten, vachtverzorging, aandacht geven) en om schoonmaakwerkzaamheden. Ook is er werk te doen op andere gebieden, zoals collecte, kleine reparaties en tuinonderhoud op het asielterrein. We hebben geen vaste dagen waarop mensen moeten komen, maar vragen wel van onze vrijwilligers dat ze minstens 2x per maand een dagdeel komen helpen.

Omdat we iedereen graag goed voorbereiden op het werk, organiseren we informatieavonden voor nieuwe vrijwilligers. Het is verplicht om een informatieavond bij te wonen vóórdat je komt meehelpen. Hieronder geven we aan hoeveel mensen we nodig hebben, voor welke afdelingen en op welke dagen en wanneer de eerstvolgende informatiebijeenkomst wordt gehouden. Je kunt je aanmelden voor die avond d.m.v. ons inschrijfformulier. Er is een limiet aan het aantal inschrijvingen, je ontvangt een persoonlijk bericht als je wordt uitgenodigd.

Na de informatiebijeenkomst volgt een proefperiode van 4 ochtenden binnen een maand, waarin je wordt ingewerkt en we van twee kanten kunnen bepalen of dit werk iets voor je is.

Hoe ziet een werkdag eruit?

Als je katten leuk vindt, begin je om 8.00 uur. Kom je eigenlijk meer voor de honden, dan begin je om 9.00 uur. ‘s Ochtends worden alle hokken van de dieren schoongemaakt en krijgt iedereen eten. Ook worden alle honden uitgelaten en krijgen de katten zoveel mogelijk aandacht. Van 12.00 tot 13.00 uur is er lunchpauze, van 13.00 tot 17.00 uur is van alles te doen: honden uitlaten, poezen knuffelen, was opvouwen, konijnenhokken verschonen, voeren enzovoort. Om 17.00 uur gaan we naar huis; ’s avonds wordt er op het asiel niet gewerkt.

Dit was wat informatie in een notendop. Als je komt helpen, dan word je natuurlijk goed begeleid. Graag tot ziens op een vrijwilligersavond en namens alle dieren van Stevenshage alvast hartelijk bedankt!

Aan wie hebben we nu behoefte!

Op dit moment hebben we geen mogelijkheden voor nieuwe vrijwilligers. Zodra er weer vacatures zijn, zullen we dat hier vermelden en kun je dit inschrijvingsformulier invullen.

Er is nog geen datum vastgesteld voor de eerstvolgende informatieavond.